webvogel internet services

Internet Services

Nieuws

KPN cancelled SMTP SERVER voor 4G

De KPN heft de uitgaande mailserver (SMTP SERVER) voor haar mobiele 4G netwerk op en biedt geen fatsoenlijk alternatief.

Sinds begin Augustus heeft de KPN deze standaard service opgeheft om redenen waar geen verdere communicatie over is gedaan. Het lijkt erop dat het een kosten besparende aktie betreft.

Erg jammer is echter dat KPN dit heeft gedaan zonder ook maar 1 van haar ruim 700.000 zakelijke klanten te informeren. Waardoor velen klanten er zelf achter moesten komen dat de situatie veraderd was. Niet fraai om onderweg uit te vinden dat je vanaf de mobiel geen email meer kunt versturen !

De Helpdesk van KPN zakelijk biedt ook niet echt een oplossing

Klanten worden het bos in gestuurd met suggesties die in 9 van de 10 gevallen niet werkt Vele gebruikers hebben niet de kennis om de situatie naar waarde in te schatten en bevinden zich met de instructies van de KPN helpdesk in het donker. KPN vergeet namelijk te vermelden dat 9 van de 10 hosting providers niet standaard een uitgaande mail server aanbieden.

Dus intructies als: voer bij SMTP : smtp.uwdomeinnaam in , vink SLL aan en zet de poort naar 465; of iets dergelijks. Gaan niet werken omdat simpel weg uw hostingsprovider geen SMTP Server beschikbaar heeft.

Alternatieven oplossingen als mobiel mail versturen via Gmail of iCloud werken, maar zijn niet bijzonder charmant; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. heeft namelijk niet de beste uitstraling, bovendien communiceert u op deze manier met uw klanten wellicht via meerdere email adressen, iets dat erg verwarrend kan zijn.

Wat doet een SMTP SERVER

KPN SMTP SMTP staat voor Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) en is de de facto standaard voor het versturen van e-mail over het internet. Het is een relatief simpel protocol waarbij het initiatief steeds uit gaat van de verzender.

Het SMTP protocol

Bij SMTP wordt eerst de afzender van het bericht gespecificeerd, daarna een of meerdere ontvangers en vervolgens de verzendgegevens en inhoud van het bericht. Omdat het initiatief uitgaat van de zender wordt het ook wel ‘pushing’ of ‘uploading’ genoemd. Gaat het initiatief uit van de ontvanger, zoals met een protocol POP3 of IMAP, dan wordt het e-mailverkeer ‘pulling’ of ‘downloading’ genoemd.

De oplossing

Koop uw SMTP service extern in !

Ook Webvogel beschikt over een éénvoudig te configureren betrouwbare SMTP SERVERs. Daarmee is uw KPN SMTP probleem voor weinig geld opgelost

WEBVOGEL SMTP

BASIC PRO
€ 2,50 per maand  € 15,00 per maand 
tot 5000 emails  tot 100.000 emails 
Vraag aan Vraag aan