webvogel internet services

Internet Services

Maatwerk software-ontwikkeling

Software Customization: Maatwerk software-ontwikkeling is het ontwerpen van software-applicaties voor een specifieke gebruiker of groep van gebruikers binnen een organisatie.

Dergelijke software is toegesneden op de specifieke behoeften, in tegenstelling tot de meer traditionele en wijdverspreide off-the-shelf software pakketen.

Maatwerk software wordt meestal gemaakt alleen voor een specifieke entiteit door een derde partij of een in-house groep van ontwikkelaars , en is wordt over het algemeen niet beschikbaar gemaakt voor de wederverkoop.

Misschien overbodig om te vermelden, maar de software ontwikkeling door Webvogel vindt geheel plaats vanuit het open source development platform.
Wij besteden immers liever onze resources (tijd/geld) aan goed doordachte oplossingen dan dat we veel geld uitgeven voor licensies.

 

Maatwerk Software projecten:

 

PV Quoter

PV Quoter is een automatisch offerte tool voor zonnepanelen installaties.
Deze tool produceert (output) een maatwerk offerte in PDF in de gewenste huisstijl [download voorbeeld pdf hier]

Funktionaliteit PV Quoter

 • Verschillende types PV cellen (met bijbehorende Piekwatt vermogens en prijzen)
 • Verschillende types Omvormers (afgestemd op het aantal (vermogen) PV cellen)
 • Mogelijkheid om meerdere daken te definiëren (maximaal 3); bv: een klant will een gedeelte van zijn zonnecellen op het schuine dak, en een ander gedeelte op het platdak (bv carport; feitelijk zijn dit 2 configuraties; te combineren met indien mogelijk 1 omvormer); resulterend in 1 offerte
 • Van iedere dakconfiguratie wordt de orientatie t.ov. de zon en de helling ingegeven, om zodoende een nauwkeurige terugverdientijd te berekenen (de mogelijk te gebruiken standaarden hiervoor zijn STC, NOTC of EU norm)
 • Verschillende bevestigings materialen , voor zowel platdak (met bv triangels of ubbink bakken) als schuindak (rails , tussen- en eindklemmen) worden ingevoerd.
 • In het geval van een platdak configuratie; wordt de ballast meegenomen; prijs per KG in verhouding tot de hoogte van het dak en windzone
 • Prijzen vd bekabeling , van omvormer naar PV Cellen en naar meterkast worden ingevoerd (kabel dikte mm2, wordt automatisch bepaald)
 • De prijs tot aanpassing meterkast kan worden geïntegreerd
 • Standaard teksten en logo, header/footer informatie; rondom “de waarden/getallen” in de pdf zijn vrij definieerbaar
 • Standaard tekst e-mail, als begeleiding voor het versturen van de offerte(pdf) kan worden aangepast alvorens de pdf wordt verstuurd.
 • Oplopende offerte nummers
 • Toevoegen foto’s , tbv situatieschets voor installateurs
 • Toevoegen algemene voorwaarden of andere standaard documentatie
 • Link naar produkt informatie / garantie bepalingen (PV Cellen en Omvormers)
 • Incl database funktionaliteit...mogelijkheid tot koppeling voorraad/beheer software
 • Single en Multi reseller accounts
 • ....en meer
 PV QUOTER offerte tool voor zonnecel installaties is geheel "customizable"

 

Well Targeted Email Campaigns

Het marketing fenomeen "E-mail campagne" wordt vaak onderschat kwa potentie en afgedaan als, mensen willen geen spam berichten ontvangen. Veel bedrijven spenderen veel geld aan bijv. externe callcenters om hun diensten aan de man te brengen.

Maar wist u dat door intelligent gebruik te maken van doelgroep gegevens het vaak mogelijk is om zeer specifiek uw potentiele publiek te benaderen middels Email.

Een goed opgemaakte Email(Html), verstuurd naar een optimaal toegespits publiek kan een verrassend hoge conversie opleveren.

Webvogel heeft de expertise in huis om vanuit openbaar beschikbare informatie een zeer goed gedefinieerde e-mail-campagne te ontwikkelen.

 
Een Slimme E-mail Campagne, is scherpschieten met hagel !
Contact webvogel en vraag naar de mogelijkheden

 

Cutting Stock Problem

Clever Beaver a solution to manage your stock.

Hoeveel standaard lengtes te bestellen bij het zagen/snijden van kleinere stukjes vanuit deze standaard lengtes. Materiaal voorraad is duur en het niet optimaal verzagen ervan heeft zo zijn financiele consekwenties

Deze situatie staat bekend als het “cutting stock problem”.

Wat in eerste instantie simpel lijkt; blijkt al snel een ontmoedigend uitdaging en tijdrovende taak zijn. Het zagen of snijden van buizen, aluminium profielen, koper staven, papier rollen, houtblokken, pijpen, spoelen, rollen of enig ander materiaal in kleinere stukken, het probleem blijft hetzelfde.

De papierindustrie was de eerste geconfromteerd met de het “cutting stock problem”. Hoe de rollen in kleinere breedtes te snijden en het minimaliseren van de hoeveelheid afval.

Met Clever Beaver wordt overgebleven materiaal van de huidige of vorige sessies hergebruikt
Een slimme manier om optimaal te zagen