webvogel internet services

Internet Services

Geografische Informatie Systemen

Geografische Informatiesystemen (GIS) eisen een steeds grotere rol op in onze samenleving. De digitale representatie van ruimte is bijvoorbeeld al door 'Tom-Tom' en 'GoogleMaps' dicht bij de doorsnee gebruiker gebracht.

Het gebruik van 'geoinformatie' maakt een opvallende bloei door, maar er is nog maar bij een beperkte groep onderzoekers kennis over aanwezig.

GRASS GIS

GRASS GIS, meestal aangeduid als GRASS (Geographic Resources Analysis Support System), is een gratis en open source Geografisch Informatie Systeem (GIS) software pakket gebruikt voor ruimtelijke data management en analyse, beeldverwerking, grafieken en kaarten productie, ruimtelijke modellering, en visualisatie.

GRASS GIS wordt momenteel gebruikt in de academische en commerciële instellingen in de hele wereld, evenals door vele overheidsinstanties en milieu-consulting bedrijven.

GRASS GIS

GeoScreen

Opdracht: kaart tbv zonnepanelen
Studie regio : Weezenhof Nijmegen

    Resultaat:
  • Een interactieve kaart van de Weezenhof; waar de bezoeker in één oogopslag kan zien welke daken in de wijk geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.
  • Opbrengst / Kosten ; berekeningen uitgevoerd adv informatie aangegeven door AgentschapNL. Uitgegaan is van mono-kristallijne panelen van 240 Wp (wijwillenzon.nl) , inclusief installatie kosten , inclusief maximaal €650,- subsidie

GeoScreen